białko 41%, tłuszcze 18%, minerały 10%, włókno 3,5%, woda (wilgotność) 7%, Omega 6 4,5 %, Omega 3 1,1%, wapń 1,5%, fosfor 1,2%, glukozamina 0,09%, chondroityna 0,07%. Wartość energetyczna: 3920 Kcal/Kg
Dodatki dietetyczne (na kg): witaminy, prowitaminy i chemicznie dobrze zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: witamina A (E672) 23 129 j.m, witamina D3 (E671) 1573 j.m witamina E (alfa tokoferol octan) E 607 j.m., tauryna 1960mg, L-karnityna 53 mg. Mieszanki pierwiastków: żelazo (E6) jako uwodniony chelat aminokwasowy żelaza 66 mg, mangan (E5)jako uwodniony chelat aminokwasowy manganu 26 mg, cynk (E6) jako uwodniony chelat aminokwasowy cynku 87 mg, miedź (E4) jako uwodniony chelat aminokwasowy miedzi 8 mg, jod (E2) jako bezwodny jodan wapnia 0,74 mg , Aminokwasy: Metionina 2094 mg; Lizyna 500 mg; Stabilizatory flory jelitowej: Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 1 000 000 000 jtk. Substancje konserwujące i przeciwutleniacze: zawiera naturalną substancję konserwującą (rozmaryn) i naturalne przeciwutleniacze.